NIEUWSFLITS NO 3. Maart 2020

Deze maand weer tijd voor een kleine update vanuit de stichting. We zijn blij dat het geld voor de 12 jongeren van de highschool betaald is. Dat was nog een heel verhaal…. Na wat omzwervingen is het geld meer dan goed terecht gekomen en kunnen deze jongeren hun schooljaar afmaken.

Ook is de container met sportspullen en revalidatie materialen aangekomen. De loopbrug is al in gebruik genomen en er zijn met de binnenkomst van de sporttenues heuse voetbal en handbal toernooien gespeeld. Wat fijn dat er ondanks de spanningen en de dreiging van een burgeroorlog ruimte en mogelijkheid is voor wat ontspanning.

Het bericht dat er vis “geoogst” kon worden uit de eigen kweekvijver geeft aan dat er hard gewerkt wordt aan de manier om zoveel mogelijk zelfvoorzienend te worden.

Zuur wordt zoet….
Het is leuk om te merken dat een ieder binnen de stichting zijn eigen talenten heeft en deze inzet voor onze projecten. Eefke is gestart met de inmaak van allerlei soorten groenten in het zuur. De opbrengst van de verkoop kunnen we prima gebruiken.

Sponsor fietstocht Margreet in Nieuw Zeeland
Vanaf 5 januari beweeg ik me door dit schitterende land op een E-Bike. Het fietsen is zo één groot feest! Vooral sinds ik in Rotorua besloot een reserve-batterij te kopen. Nu hoef ik niet meer halverwege de dag een stop te maken van een paar uur om op te laden en kan meer kilometers maken.

Op de dag vóór mijn verjaardag op 18 februari, kwam ik in Wellington aan. Mijn verjaardag vierde ik gezellig met een paar Duitse meisjes die ik nog kende van een andere plek. De overtocht naar het Zuidereiland was erg mooi en die uren bracht ik door met een dame, Jan, van 72 die haar kayak met zich meenam op de ferry. Zij ging een meerdaagse tocht maken met vrienden.

Nu is het 3 maart en ik ben in Greymouthaan de Westkust. Mooie dagen en 520 km achter de rug. Dat maakt de 2000 vol. Morgen een dagje uit naar de zogenaamde ‘pancakerocks’, 45 km ten noorden van hier. Dan op vrijdag 6 maart iets waar ik heel erg naar uitzie: de TransAlpine Express naar Christchurch! Vandaag heb ik zitten plannen hoe ik vandaar naar Bluffga, het zuidelijkste punt.

Elke dag geniet ik van de mooie natuur en van de mensen die ik tegen kom. Zoveel vriendelijkheid, dat is één van de mooiste verrassingen in dit land!
Groet van Margreet

Verdere plannen en doelen voor de komende tijd

Op dit moment zijn we hard aan de slag met de volgende onderwerpen/acties:

  • Onderzoeken van mogelijkheden tot sponsoring bakkerij Hotpec.                                      Contact is gelegd met http://www.thebreadhouse.org/
  • Werven van donoren . Voor mogelijkheden hiertoe. Zie website http://www.delenisleven.nl/   Betalen via Ideal, Mollie & PayPal is geregeld

We danken jullie voor je belangstelling en/of ondersteuning!

Hartelijke groet,

Els Woudsma

– Mama Beatrice met op haar arm het jongste kindje van Hotpec –