NIEUWSFLITS NO. 2 December 2019

We kijken met deze nieuwsflits terug op de afgelopen maanden. We hebben weer wat werk voor de stichting DELEN=LEVEN kunnen verzetten. Er is weer een container verscheept met allerlei zaken voor Hotpec. Deze keer hebben we Engelstalige leesboeken voor de schoolbibliotheek mee gegeven en ook weer educatief materiaal. Door de politieke crisis wordt er bijna geen les gegeven en door deze materialen te versturen, kunnen de mensen van het weeshuis zelf wat makkelijker aan het werk met de kinderen. Ook zijn we bezig om mee te helpen aan de opzet van de bakkerij. Een heel aantal bakblikken zijn verstuurd.

Stille nacht???

Ondertussen heeft Eefke ook niet stil gezeten. Op het moment dat ik dit schrijf heeft zij waarschijnlijk geen vingers meer over van alle kerstconcerten met haar “trekzakclub” 😉 Hierbij heeft zij €250,- bij elkaar gespeeld. Super!!

Ray of Hope Academy

Het geld wat langzamerhand binnenkomt wordt goed besteed. Er is naar de Ray of Hope Academy een kerstgift gegaan. Vanuit onze contacten met hen horen we mooie verhalen. De school groeit enorm en is afhankelijk van giften. Kijk vooral ook eens op hun website: https://rayofhope-academy.org/

Sponsor fietstocht Margreet

Het is zover! Op 24 december landde ik in Auckland, Nieuw Zeeland, voor mijn fietstocht door dit geweldige land! Niet zomaar een fietstocht. Het is mogelijk om deze fietstocht te sponsoren voor onze beide projecten! Doe je mee? Alles wat je doneert, gaat naar de projecten.

Het plan is dat ik zoveel mogelijk kilometers maak van noord naar zuid. Ik heb een goede elektrische fiets kunnen kopen, want bijna geen weg is hier vlak en dat kan dit ouwe mens niet meer aan! Je kunt mij volgen op https://margreetvanderweide.reislogger.nl

Als je je aanmeldt voor de mailinglijst, krijg je vanzelf een email als er een nieuw verhaal is. Zegt het voort! Samen kunnen we veel tot stand brengen voor de kinderen van Hotpec en Ray of Hope.

Verdere plannen

Op dit moment zijn we hard aan de slag met de volgende onderwerpen/acties:
– Finetunen website met mogelijkheden tot doneren online.
– Onderzoeken van mogelijkheden tot sponsoring bakkerij Hotpec.
– Werven van donoren . Voor mogelijkheden hiertoe. Zie website.
– We zamelen naaimachines voor het verwezenlijken van de naaiklas.

We danken jullie voor je belangstelling en/of ondersteuning!
Hartelijke groet,
Els Woudsma

PS: Een van onze contacten die als 9 jarige jongen op Hotpec is komen wonen, stuurde dit bericht:

We zijn erg trots op Rene, die ondanks alle onrust zijn Master Social Enterpreneur heeft behaald op de universiteit van Buea.